Kaikille hampurilaisille on yhteistä se, että niistä löytyy vähintään kaksi sämpylän puolikasta. Puolikkaiden välistä voi kuitenkin löytyä mitä moninaisimpia täytteitä ja voidaankin sanoa, että burgerista on moneksi. Ei olekaan ihme, että burgerit ovat niin kovin suosittuja. Niitä on helppo muunnella siten, että ne sopivat hyvin erilaisiin makuihin. Burgerista on mahdollista tehdä myös kasvisversio, joten kasvissyöjienkään ei tarvitse jäädä ilman tätä herkkua. Hampurilaisten suosio näkyy myös siinä, että usein puhutaan hampurilaispalautteessa, jossa on tarkoituksena ympäröidä negatiivinen palaute positiivisella, jolloin negatiivinen palaute ei välttämättä tunnu niin musertavalta kuin ilman positiivisia huomioita.

Naudanlihapihvi on monen mielestä burgerin paras osa

Moni on sitä mieltä, että burgerissa pitää olla jauhelihapihvi, joka on valmistettu naudanlihasta. Tämän lisäksi burgerista saattaa löytyä esimerkiksi tomaattia, salaattia sekä erilaisia maustekastikkeita. Ketsuppi, sinappi ja majoneesi ovat suosittuja burgereissa usein käytettäviä maustekastikkeita. Myös kerroshampurilaisia, jotka ovat tavallista hampurilaista kookkaampia ja tainnuttavat näin hieman suuremmankin nälän, suositaan nykyisin.

Nykyisin kuitenkin yhä useampi pikaruokaloiden asiakkaista on kasvissyöjiä. Tästä syystä erilaiset kasvis- ja kalahampurilaiset ovatkin entistä suositumpia. Tällä hetkellä kasvisruuan suosiminen on erityisen trendikästä ja myös pikaruokapaikkojen on tärkeää pysyä trendien aallonharjalla. Moni suosii myös vaaleaa lihaa punaisen sijaan, minkä vuoksi myös kanahampurilaisilla ja nugeteilla on vankkumattomat kannattajansa pikaruokaloiden asiakkaiden keskuudessa.

Pikaruokaloissa on aivan omanlaisensa tunnelma, jossa burgereilla on vankka jalansija

Burgereita syödään useimmiten erilaisissa pikaruokaloissa, joissa on aivan omanlaisensa tunnelma. Esimerkiksi Burger King ja McDonald’s ovat suosittuja ja tunnettuja pikaruokaloita. Suomessa myös Hesburger on suosittu burgerpaikka. Yhä useampi lapsi viettää syntymäpäivänsä juurikin yhdessä monista suosikkipikaruokaloista. Tämä kertoo siitä, kuinka suosittuja hampurilaiset ovat myös lasten keskuudessa.

Yleensä hampurilainen saa pikaruokapaikassa kaverikseen ranskalaiset sekä virvoitusjuoman. Hampurilaisia voi kuitenkin valmistaa myös kotona ja yhä useampi suomalainenkin on ottanut ne kesän grilliruokalistalleen. Burgerit ovat konstailematonta ja edullista ruokaa, mikä selittää niiden hyvän maun lisäksi niiden suurta suosiota. Voidaankin sanoa, että pikaruokaloissa juuri erilaisilla hampurilaisilla on erityisen vankka jalansija. Vai voisitko kuvitella pikaruokapaikkaa, joka ei tarjoilisi hampurilaisia?