Burgerit ovat konstailematonta ruokaa, jotka löytyvät monen suosikkiruokalistalta. Niitä on mahdollista valmistaa moneen makuun sopivina ja ne sopivat myös monenlaisiin tilaisuuksiin. Ne sopivat niin eväsretkien hiukopaloiksi kuin grilliherkuiksikin. Monet lapset pitävät burgereista eikä olekaan ihme, että yhä useamman lapsen synttärit vietetään jossakin suositussa burgeripaikassa, jossa tarjolla on herkullisten burgereiden lisäksi myös ainutlaatuinen tunnelma. Toisinaan puhutaan jopa siitä, kuinka eettistä burgereiden mainostaminen erityisesti lapsille on – onko eettisesti hyväksyttävää houkutella lapsia kuluttamaan niin sanottua roskaruokaa esimerkiksi erilaisten lelujen avulla? Tästäkin voidaan olla montaa mieltä.

McDonald’s tarjoilee maailmankuuluja burgereita

McDonald’s lienee eräs tunnetuimmista burgeripaikoista. Mäkkärin logo tunnetaankin ympäri maailman ja jopa sellaisissa maissa, joissa yritys ei ole toiminnassa esimerkiksi franchising-yrittäjyyteen liittyvien säännösten vuoksi, saatetaan Mäkkärin tuttua logoa jäljitellä. Kun asiakas astuu sisään Mäkkäriin missä päin maailmaa tahansa, hän tietää melko tarkkaan, mitä hän voi odottaa löytävänsä burgeripaikan valikoimista. Mäkkärit ympäri maailman on sisustettu melko samalla tavalla ja niiden ruokalistat ovat melko samat ympäri maailman. Myös lapsille tarjottavat lelut noudattelevat samaa kaavaa maasta toiseen.

Hesburger on kotimainen haastaja Mäkkärin burgereille

Hesburger on kotimainen valinta ja monen mielestä se on eräs varteenotettavimmista Mäkkärin haastajista. Moni on sitä mieltä, että Hesburgerin burgerit ovat parempia kuin Mäkkärin, vaikkakaan makuasioista ei tunnetusti voikaan kiistellä. Osa kuluttajista on sitä mieltä, että Hese tarjoaa lapsiasiakkaille Mäkkäriä laadukkaampia lelu- ja ruokavaihtoehtoja.

Hesen burgereille on tyypillistä runsas majoneesin määrä sekä herkulliset lisukkeet. Vaikka kaikki eivät pitäisikään Hesen burgereiden mausta Mäkkärin vastaavia enemmän, saattavat he silti suosia Heseä sen kotimaisuuden vuoksi. Osalle kuluttajista on esimerkiksi erityisen tärkeää tietää, minkä maalaista lihaa burgeripaikan burgereissa on käytetty. “Suosi suomalaista”, on Suomessa usein kuultu sanonta ja jo tämä saattaa kääntää osan kuluttajista Hesen kannalle.

Nykyisin Suomesta löytyy kuitenkin muitakin herkullisia burgerpaikkoja, eivätkä Hese ja Mäkkäri enää kilpaile kahdestaan burgerinnälkäisten ihmisten suosiosta. Burger King on vahva haastaja sekä Mäkkärille että Heselle. Moni nimittäin on sitä mieltä, että juuri Burger Kingistä löytyy kaikista parhaimmat burgerit!