Kämp Hamburger Kämp Caféssa

Kämp-hotelli avattiin vuonna 1887 ja se oli Helsingin ensimmäinen luksushotelli. Se todisti Suomen hyviä ja pahimpia päiviä kahdesta sodasta itsenäisyyteen. Kuuluisat poliitikot, taiteilijat, säveltäjät ja kirjailijat käyvät usein Kämp-ravintoloissa. Esimerkiksi säveltäjä Jean Sibelius, kirjailija Eno Lino ja taidemaalari Akseli Galen Kallela olivat säännöllisiä asiakkaita. Alkuperäinen Kämp-hotelli suljettiin vuonna 1965. Rakennus purettiin ja rakennettiin uudelleen, ja se aloitti toimintansa hotellina vasta vuonna 1999, kun se avattiin uudelleen osana ylellistä Starwood Hotels & Resorts Worldwide -konsernia.

Kämp Hamburgerin historia

Vierailimme hotellin kadulla sijaitsevassa Kämp-kahvilassa. Sisustus oli mukavaa minimalismia ja moderni, jossa oli ripaus keittiötä. Palvelu oli hyvää ja ystävällistä, kuten voit odottaa. Ja kyllä, tämä oli toinen gourmet-hampurilaispaikkani, jossa voit käyttää ruokailuvälineitä ja puuvillalautasetteja syödessäsi hampurilaista. Tulemme tänne siksi, että Café Kämpin sanotaan tarjoavan kaupungin kallein hampurilainen. Tässä on kuvaus …

“Marmorinen naudanfilee roccalla, majoneesilla, retiisillä, cheddarjuustolla ja ranskalaisilla”

Kämp on luokiteltu gourmet-paikoiksi, ja tämä ‘hampurilainen’ ei ole aivan saavuttanut gourmet-tasoa. Siirrymme yksityiskohtiin:

Ensinnäkin, tämä ei ole hampurilainen – tätä ateriaa tulisi kutsua pihviroileivaksi eikä hampurilaiseksi.

Toiseksi kakun ei pitäisi olla tavallinen supermarket-eväste, jota on hyvä syödä kahden kuukauden ajan. Kakku oli tuskin paahdettu ja murentunut kädessäsi. Hinta 21,00 €, odotat jotain erilaista. He tarjoilivat esimerkiksi herkullista focacciaa odottaessaan tilauksesi tarjoamista, jotta he voisivat käyttää sitä kakkuna.

Kolmanneksi makujen sekoitus ei ollut hyvä. Vesikrassi, tomaatti ja retiisi ovat kunnossa, mutta entä Cheddar? Kokeile Gruyèreä, Manchegoa tai jopa vahvaa Emmentaleria (sveitsiläistä juustoa) – jotain aromikkaampaa kuin tavallinen cheddar. Jotain, joka sopii hyvin vesikrassiin ja kuumaan retiisiin.

Neljänneksi, entä annoksen koko? Se on gourmet ja pitkä, joka on rakennettu näyttämään hyvältä, mutta sinulla oli iso pulla ja pieni fileetä, sinulla oli 1/3 voileipä ilman lihaa. No, sinulla oli hyvä kasa rapeita (ja todella suolaisia) ranskalaisia ​​sivulta, mutta hintaan 21,00 € haluat täydellisen hampurilaisen, ei vain pullia majoneesilla, retiisillä ja vesikrassilla.

  • Ja lopuksi “mehut”. Jos ainoa märkä asia on majoneesi, jokin on vialla. Filee kypsennettiin keskimäärin oikein, mutta filee ei ollut “mehukas” naudanlihahampurilainen. Jos he vaihtaisivat pihvin tuoreella jauhetulla naudanlihalla, sitä voitaisiin silti myydä viipaleina, ja maku voisi tulla toiselta planeetalta vähärasvaisen naudanlihan kanssa.

(Lisähuomautuksena: Kämp on kahden korttelin päässä kauppahallista, jossa on lihakauppa tai kaksi lihakauppaa, josta ihmiset voivat saada erinomaista orgaanista naudanlihaa joka päivä. Tämä voi toimia perustana tämän gourmet-tason gourmet-hampurilaisodotuksille. Ja ilmaista neuvontaa jotka etsivät standardia gourmet-hampurilaisista – matkustaa San Franciscoon ja kokeile Zune-hampurilaista.)

Tuomio

Tällä hinnalla en suosittelisi tätä hampurilaista – hampurilaista tai mitä haluat kutsua sille – kenellekään. Valitettavasti hinta-laatusuhde ei yksinkertaisesti ole olemassa.