outbackburger

Millainen on maailman suurin hampurilainen?

Maailman suurin hampurilainen ei sovi aivan pikkunälkään, koska jo yksistään se pihville kertyy painoa yli 800 kilon verran. Tällaista hampurilaista ei toki tarjoillakaan aivan missä tahansa ravintolassa, vaan se on valmistettu varta vasten Guinnesin ennätystenkirjaan pääsyä silmällä pitäen.

Hampurilaisvalmistajalle on kunnia päästä Guinnesin ennätystenkirjaan

Guinnesin ennätystenkirjaan pääseminen on kunnia-asia, joten ei olekaan ihme, että myös hampurilaisvalmistajat kilvoittelevat päästäkseen kirjan sivuille. 800 kilon hampurilaispihvi on jo yksistään niin valtava, että tällaisen hampurilaisen valmistaminen vaatii sekä taitoa että erityisvalmisteluja. Leipää maailman suurimpaan hampurilaiseen käytettiin 175 kilon verran. Jo pelkästään hampurilaisen täytteet, juusto, salaatti sekä sipuli, painoivat hurjat 150 kiloa!

Lue myös: Mistä hampurilaisten historia sai alkunsa?

Jättikokoisen hampurilaisen valmistaminen vaatii aikaa eikä se ole perinteistä pikaruokaa

Maailman suurinta hampurilaista ei voi tilata samalla tavalla pikaruokana kuin olemme tottuneet saamaan tavalliset hampurilaisemme. Tilausaika oli nimittäin kokonaisen kolmen päivän pituinen. Ravintolalla, josta maailman suurin hampurilainen tilattiin, on kokemusta erityisen suurikokoisten hampurilaisten valmistamisesta, koska se on valmistanut tällaisia jättikokoisia burgereita ennenkin ja saavuttanut niillä useita maailmanennätyksiä.

Myös pikaruokapaikoista löytyy entistä suurempia hampurilaisia

Vaikka perinteisissä pikaruokapaikoissa ei tietysti tarjoillakaan edellä kuvatun kaltaisia maailman suurimpia hampurilaisia, niin kyllä niistäkin jo saa melkoisen suuria burgereita. Esimerkiksi ScanBurgerista löytyy Ylipäällikkö-niminen hampurilainen, jonka paino on kilon luokkaa! Kilokaloreita tämä valtava hampurilainen sisältää lähes 3000 eli laihduttajalle Ylipäällikkö ei ole hyvä valinta.

Ylipäälliköstä löytyy majoneesia, sweet chili -kastiketta. jäävuorisalaattia, maustekurkkua, juustoa ja kolme pihviä. Jokainen pihvi painaa 200 grammaa eikä Ylipäällikkö sovikaan pikkunälkään. Kannattaa myös muistaa, että aikuiselle sopivana päivittäisenä kaloritarpeena pidetään noin 2000-2500 kilokaloria eli pelkkä Ylipäällikön nauttiminen ylittäisi tämän suosituksen kerralla. Jos Ylipäällikön lisäksi nauttii vielä limsaa sekä ranskalaisia, paukkuvat suositukset mennen tullen kalorimäärän noustessa lähes 3500 kilokaloriin. Kilokaloreiden lisäksi annos sisältää valtavan määrän rasvaa.

Monesti pikaruuan lihottavuus liittyykin siihen, että herkullista pikaruokaa tulee helposti nautittua kerralla liikaa. Se saattaa myös koukuttaa ja pikaruokalan ovi saattaa tulla avattua aivan liian usein – saahan sieltä helposti ja nopeasti herkullista syötävää.

Lue myös: Millaista on burgeryrittäjän arki?